Bayer Leverkusen hakkında basın: “Almanya Kralı I. Xabi, Bavyera zulmüne son veriyor”

keen

New member
Spor Dalları Leverkusen ilk kez şampiyon oldu

“Almanya Kralı I. Xabi, Bavyera zulmüne son veriyor”



Durum: 8:35| Okuma süresi: 4 dakika


Bayer Leverkusen kulüp tarihindeki ilk şampiyonluğu kutluyor ve FC Bayern'i tahtından indiriyor. Uluslararası medya takımın performansını takdir ediyor ve teknik direktör Xabi Alonso'yu kutluyor. Özellikle de kendi ülkesi İspanya'da. Basın değerlendiriyor.





NOn iki yıl ve 4.000 günden fazla bir sürenin ardından FC Bayern, Alman futbol şampiyonu olarak tahttan indirildi. Bu hakimiyet daha önce hiç şampiyonluk kazanmamış bir kulüp tarafından kırıldı: Bayer Leverkusen. Medya, Werkself'in ve özellikle de usta antrenör Xabi Alonso'nun başarılarını övdü. Özellikle kendi ülkesi olan İspanya'da yüksek sesle övgü ilahileri söyleniyor. Basın değerlendiriyor.

ispanya


Marca: “Almanya'dan Xabi I.: Bayer Leverkusen, tarihindeki ilk Bundesliga şampiyonluğunu kazandı. O dönemde ne Borussia Dortmund'un ne de RB Leipzig'in başaramadığı şeyi Bayer Leverkusen başardı: Bayern'in zulmüne son vermek.”

Dünya Sporları: “Xabi Alonso yönetimindeki Bayer Leverkusen zaten bir efsane.”

Bayer Leverkusen kulüp tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti

Bayer Leverkusen, kulüp tarihinde ilk kez Almanya futbol şampiyonluğunu kazandı. Teknik direktör Xabi Alonso'nun takımı Werder Bremen karşısında 5-0 kazandı ve artık yakalanamıyor. WELT muhabiri Paul Klinzing Leverkusen'den bildiriyor.



Kaynak: WELT TV / Paul Klinzing



Gibi: “Bayer Leverkusen şampiyon. Xabi ustadır. Futbol ustadır. Bayern'in 11 yıllık zulmünün ardından Bundesliga'da ilk kez kral değişti.”


ayrıca oku







Spor Dalları: “Xabi Alonso, Leverkusen ile Bundesliga'yı yönetiyor. 119 yıllık tarihin gömülmesine bir buçuk yıl kaldı. Parçalanmış, kimliksiz ve ligden yıpranmış bir takımı ancak en çılgın hayallerinde hayal edebileceği bir boyuta taşımak için bir buçuk yıl. Tüm Almanya'ya Bundesliga'da Bayern'den daha fazlasının olduğunu anlatmak için bir buçuk yıl.”

Büyük Britanya


Gardiyan: “Özellikle Bayer'in kurumsal desteği nedeniyle Leverkusen takımı Alman futbol seyircisi tarafından pek sempati görmüyor. Plastik etiket onu rahatsız etmeye devam ediyor. Belki de Alonso'nun takımının bu sezonki en büyük başarısı inkar edilemez derecede insani bir şey yaratmaktı. (…) Yeni bir gerçeklik şekillendi; geçmiş işkenceler ile mevcut fanteziler arasında, şu anda var olan Leverkusen ile bir daha asla var olmayacak Leverkusen arasında bir ayrım.

Bağımsız: Bayer Leverkusen şampiyonluğu kazandı ve Bayern Münih'in on bir şampiyonluk serisine son verdi. Ekim 2022'de Xabi Alonso takımın başına geçtiğinde Leverkusen ikinci yarının son sırasındaydı. İspanyol oyuncu, teknik direktör olarak (profesyonel bir takımın) ilk sezonunda kulübü tarihi bir şampiyonluğa taşıdı.”


Xabi Alonso şampiyonluğu kutluyor




Xabi Alonso şampiyonluğu kutluyor

Kaynak: Getty Images/Lars Baron


Güneş: “Bayern Leverkusen, Werder Bremen'i 5-0 yenerek tarihindeki ilk Bundesliga şampiyonluğunu elde ederken, taraftarlar son düdükten önce kutlamaya koştu. İnanılmaz bir şekilde, Xabi Alonso'nun adamları, Bundesliga sezonu boyunca tek bir maç bile kaybetmeden Bayern Münih'in 12 yıllık şampiyonluk hakimiyetine son verdi.”

İsviçre


Günlük gösterge: “Bundesliga'da bundan daha iyi bir şampiyon çok az görüldü. Bremen karşısında 5-0'lık galibiyetle Vizekusen'e veda eden Leverkusen, bu şampiyonluğun tek seferlik kalmaması için finansal güç kazanmak istiyor. (…) Kulüp, ligi FC Bayern Münih'in boyunduruğundan, yakın zamanda üst üste on bir kez şampiyonluk kazanan FCB'nin sakatlayıcı üstünlüğünden kurtardı.”

Görüş: “Şampiyonluk kupasına yenilmedik. Wirtz'in hat trick'i ve Xhaka'nın rüya golü Leverkusen'e şampiyonluğu garantiledi. Bayern'in Bundesliga'daki üstünlüğü sona erdi. Saat 19:19'da BayArena'da tüm barajlar nihayet yıkılıyor: Bayer Leverkusen, Werder Bremen'i 5-0 yenerek Almanya şampiyonu oldu. Leverkusen için bu, kulüp tarihindeki ilk Bundesliga şampiyonluğu oldu. Takımın, personelin ve taraftarların sevinci? Tarif edilemez! Binlerce kişi son düdükten önce sahaya hücum ediyor ve kahramanlarıyla birlikte tezahürat yapıyor.”

Fransa


Takım: “Bayer Leverkusen titremedi. Sezon başından bu yana tüm müsabakalarda yenilmeyen (43 maç) Xabi Alonso'nun takımı, Pazar günü Werder Bremen'e karşı ilk maç puanını (5-0) dönüştürdü ve Almanya'daki ilk şampiyonluğuyla tarihe geçti. On bir yıllık Bavyera hegemonyasının ardından şampiyonluğu kazanmak bir şeydir. Maçın bitimine beş gün kala kendinizi taçlandırmak başka bir şey. Saygı uyandıran bir XXL kablo.”


ayrıca oku


Avrupa Ligi - Çeyrek Final - İlk Maç - Bayer Leverkusen - West Ham United






Le Parisien: “Bu takımda tamamen devrim yaratan teknik direktör Xabi Alonso'nun hiç de yabancı olmadığı tarihi bir başarı.”

İtalya


Corriere dello Sport: “120 yıldır beklenen bir başarı. (…) Xabi Alonso'nun takımı bugün 29 lig maçında 25 galibiyet ve 4 beraberlik ile olağanüstü bir yolculuğu tamamladı: 79 puan, dün maçlarını kazanan Bayern Münih ve Stuttgart'tan 16 daha fazla, bu da bugün “Makes”ta zafere ulaşıyor. BayArena daha da güzel.”


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.



Corriere della Sera: “Bayer kutluyor. Bir harf değişir ama bu dünyayı değiştirir. Tarihlerinde önemli bir galibiyet alamadıkları için (120 yılda sadece iki kupa) “Neverkusen” olarak anılan takım, Werder Bremen'i 5-0 mağlup etti ve Boniface, Xhaka ve Wirtz'in golleriyle taraftarları önünde kutlama yaptı. kandırmak).”