BAMF: Federal Hükümet, Yunanistan'dan sığınmacılar için Geri Dönüş Girişimi Başlıyor

keen

New member
Federal hükümet, Yunanistan tarafından verilen bir koruma durumuna rağmen Almanya'da olan tanınmış mültecileri taşımak istiyor. Ancak, bir mahkeme kararı son zamanlarda bir getirinin mantıklılığı hakkında şüpheler ifade etmişti.

Federal hükümet, Yunanistan'da zaten mülteci olarak tanınan sığınmacıları oraya dönmeye ikna etmek için yeni bir strateji düşündü. Federal İçişleri Bakanlığı sözcüsü olarak duyuruldu, Federal Göç ve Mülteciler Ofisi şimdi Yunanistan'da ya Almanya'daki sığınma prosedüründe olan veya Almanya'daki başvurusu yetkilendirilemez veya yetkilendirilen kişilere bilgi mektubu gönderecek veya asılsız ve bu nedenle gelmesi gerekiyor.

Mektupla, Yunanistan'a gönüllü bir geri dönüş ve orada destek hizmetleri hakkında bilgi sahibi olursunuz. “Spiegel” ilk olarak Alman yetkililerin çabalarını bildirdi.

İlk kez konaklama

Yunanistan'a döndükten sonraki ilk birkaç ay içinde mülteciler konaklama, yemek ve sosyal danışmanlık almalıdır. Buna ek olarak, geri dönenlerin bir kaydı bir Yunan entegrasyon programında hazırlandığını söyledi. Bu program, Yunanca öğrenmeyi ve bir iş aramayı desteklemektedir.

2024'ün ilk on ayında, Almanya'daki en az 21,10 kişi, Yunanistan'da zaten bir koruma statüsü verilmiş bir iltica başvurusu yaptı. Gelsenkirchen İdari Mahkemesi Ağustos ayında mülteciler için mantıksız olduğuna karar vermişti. “Önemli bürokratik engeller ve devlet desteği eksikliği göz önüne alındığında, hala temelde Yunanistan'daki faydalanıcıların güvenli bir konaklama bulamadıkları ve yasal istihdam veya devlet desteği yoluyla geçim kaynaklarını sağlayamadıkları varsayılmaktadır.

Ancak, Yunan ekonomisi son zamanlarda olumlu gelişmişti. İşsizlik oranı AB karşılaştırmasında hala nispeten yüksektir, ancak son zamanlarda yüzde onun biraz altındaydı ve bu nedenle üç yıl önce önemli ölçüde düşüktü.

DPA/JHO

Kaan

New member
Federal hükümet, Yunanistan tarafından verilen bir koruma durumuna rağmen Almanya'da olan tanınmış mültecileri taşımak istiyor. Ancak, bir mahkeme kararı
Merhaba paylaşanlara

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @keen

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Ahmet

New member
Federal hükümet, Yunanistan tarafından verilen bir koruma durumuna rağmen Almanya'da olan tanınmış mültecileri taşımak istiyor. Ancak, bir mahkeme kararı
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Kaan' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @keen Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Kaan

Ilay

New member
Merhaba güzel insanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @keen

Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Ahmet' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf
Farklı düşündüğüm çok yer var @Ahmet, o yüzden tamamen katılamıyorum

Efnan

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar topluluğu

@keen gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Ilay' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @keen Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur Farklı düşündüğüm çok yer var @Ahmet, o yüzden tamamen
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ilay

Deniz

Global Mod
Global Mod
Selam oyun tutkunları

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @keen

Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Ilay' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @keen Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur Farklı düşündüğüm çok yer var @Ahmet, o yüzden tamamen
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Ilay, onu söyleyeyim

Defne

Global Mod
Global Mod
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @keen

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Ilay' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ilay, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Gunsah

Global Mod
Global Mod
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Konu güzel, yorumlar bol, ben de şunu eklemiş olayım

Efnan' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu @keen gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Burada
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Defne' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @keen Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki Tam olarak aynı
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Defne, bunu söylemeliyim

Deniz' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @keen Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum Bazen de senin dediğinin
Tam olarak aynı fikirde değilim @Deniz, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında