Hentbol Dünya Kupası: İlk Kargaşa, Sonra Bir Walk-Denmark Dünya Şampiyonu

keen

New member
Bu takım kendi sınıfıdır. Danimarka Dünya Hentbol Şampiyonasına hakimdir ve moladan sonra agresif Hırvatolara karşı finali daha iyi bir yürüyüş yapar. İskandinavlar için zaten üst üste Dördüncü Dünya Kupası unvanı.

Danimarka bir kez daha hentboldaki üstünlüğünün altını çiziyor ve üst üste dördüncü kez dünya şampiyonu oldu. Gerçek dirençsiz bir turnuvadan sonra, İskandinavlar finali tek taraflı olarak tasarladılar ve zafere yürüdüler. Oslo'da 32:26 (16:12) kazandılar, yenilgi olmadan üst üste Danimarka 37. Dünya Kupası maçıydı.

Daha önce, Fransa oyunu Portekiz 35:34 (19:17) karşısında üçüncü sırada kazanmıştı. Almanya çeyrek finallerde Portekizliler nedeniyle başarısız oldu.

Yaklaşık 13.300 seyircinin önündeki başarı ile Danimarka Serisi galibi, Hırvat milli takımında Domagoj Duvnjak için Hollywood'un kariyerini de önledi. Turnuvadan önce, eski dünya hentbol oyuncusu uluslararası kariyerini sona erdireceğini ve sadece gelecekte THW Kiel için Bundesliga'da oynayabileceğini açıklamıştı.

Binlerce Hırvat, özellikle ulusal kahramanlarının veda oyunu için gelmiş ve arenayı ısıtmalı bir hentbol tapınağına dönüştürmüştü. 36 yaşındaki Dünya Kupası ve Em Silver ve Olimpiyat Bronzunu zaten kazanmıştı. Altın şerit ona reddedildi. Finalde, evdeki ön turdan yaralanması nedeniyle sadece Hırvatistan'daki kısa görevlere geldi.

Agresif düellolar ve kırmızı kart

Isıtmalı ruh hali saflardan yere aktarıldı. Hırvat oyuncuları düellolara son derece agresif bir şekilde girdiler ve bazen rakiplerini yasadışı bir şekilde durdurdular. Oyuncuların etrafta dolaştığı yerde yuvarlanacak birkaç kez vardı. 20 dakika sonra Hırvatistan Marko Mamik kırmızı kartı gördü.

İskandinavlar sertlikten etkilendiler ve birçok yanlış anlama sağladılar. Sadece Emil Nielsen'de Yıldız Topluluğu güvenebilirdi. Geçit törenleri sayesinde, ilk yarının sonundaki favori dört gol attı.

Portekiz'e karşı yarı finalde olduğu gibi, Danimarka moladan sonra Turbo'yu ateşledi ve yedi gol attı. Başarı Gidsel oyunda daha iyiydi ve savunma sıralarında kolayca dans etti. Genel olarak, Hırvatlıların hız oyunu iyi çalışmadı. Sadece Bundesliga Kulübü'nden Ivan Martinovic Rhein-Neckar Löwen aşamalarda yayıldı.

Oyuna 35 dakika sonra karar verildi. Yabancı güçten çıktı ve Danimarka unvanla mücadele etti. Yarışma için özellikle acı: Hiçbir rakip bu Dünya Kupası'nda İskandinavya'dan üstünlük neredeyse sorun bile yoktu.

Deniz

Global Mod
Global Mod
Bu takım kendi sınıfıdır. Danimarka Dünya Hentbol Şampiyonasına hakimdir ve moladan sonra agresif Hırvatolara karşı finali daha iyi bir yürüyüş yapar
Merhaba akıl verenlere

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Defne

Global Mod
Global Mod
Bu takım kendi sınıfıdır. Danimarka Dünya Hentbol Şampiyonasına hakimdir ve moladan sonra agresif Hırvatolara karşı finali daha iyi bir yürüyüş yapar
Selam aramıza yeni katılanlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Deniz' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım
Katılmak zorundayım diyemem @Deniz, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Ilay

New member
Merhaba yeni gelenler

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @keen

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Deniz' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Deniz

Ahmet

New member
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @keen

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Defne' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider Katılmak zorundayım diyemem @Deniz, çünkü benim tecrübemde
Tam olarak aynı fikirde değilim @Defne, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Kaan

New member
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @keen

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @keen

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Deniz' Alıntı:
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Deniz, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Gunsah

Global Mod
Global Mod
Selam yeni başlayanlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @keen

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Ahmet' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @keen Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım Tam olarak aynı fikirde değilim @Defne, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında
Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Ahmet, sağ ol

Efnan

Global Mod
Global Mod
Merhaba yeni gelenler

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @keen

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Ilay' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @keen Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün
Benim de bu konuda kafam karışıktı @Ilay, sayende biraz netleşti