Kayıp Arian: Acil servisler gece araması sırasında “sessiz bir stratejiye” güveniyor

keen

New member
panorama Otistik altı yaşında

Acil servisler Arian'ı aramak için geceleri “sessiz bir stratejiye” güveniyor



21:36 itibarıyla| Okuma süresi: 2 dakika




Pazartesiden beri kayıp: Elm'den Arian




Pazartesiden beri kayıp: Elm'den Arian

Kaynak: Rotenburg polisi


Altı yaşındaki Arian'ı ararken acil servisler yeni bir strateji uyguluyor. Otistik çocuk havai fişek gibi dış uyaranlara tepki vermediğinden artık “sessiz strateji” kullanılıyor. Arian Pazartesi akşamından beri kayıp.





BAcil servisler, Aşağı Saksonya'nın kuzeyindeki Bremervörde'de altı yaşındaki Arian'ı ararken cumartesi gecesi “sessiz bir strateji” uygulayacak. Bir polis sözcüsü bunu Cuma akşamı söyledi. Önceki geceler çocuğun hoşuna gittiği için havai fişekler patlatılırdı. Polis bunun çocuğa dair bir ipucu sağlayacağını umuyordu. Polis sözcüsü, aralarında bir otizm uzmanının da bulunduğu çok sayıda kişiyle konuşlandırma stratejisinin tartışılacağını söyledi.

Bir polis sözcüsüne göre, Bundeswehr Cumartesi gecesi yaklaşık 200 askerle birlikte çocuğu arayacak. Gece görüş cihazları destek sağlamalı ve askerler küçük gruplar halinde seyahat etmelidir.


Acil servisler buradaki Gräpel gibi komşu köylerde de arama yaptı




Acil servisler buradaki Gräpel gibi komşu köylerde de arama yaptı

Kaynak: dpa/Daniel Bockwoldt


Arian Pazartesi akşamından beri kayıp. Yüzlerce acil servis, memleketi Elm'in çevresindeki bölgeyi günlerdir tarıyor. Son birkaç gündeki düşük sıcaklıklar göz önüne alındığında, arama çalışmaları zamana karşı bir yarış haline geldi.

Cuma gecesi polis, küçük çocuğun dikkatini çekmek için çeşitli eylemler gerçekleştirdi. Gökyüzü ışınlayıcıları, gece gökyüzüne ışık konileri fırlatmak için kullanıldı. Polis sözcüsü, “Çocuk böyle bir şeye olumlu tepki verebilir” dedi. Arama alanındaki hoparlörlerden sabahın erken saatlerine kadar çocuk şarkıları da çalındı.


Gönüllü itfaiyeciler hendek ve borularda arama yaptı




Gönüllü itfaiyeciler hendek ve borularda arama yaptı

Kaynak: dpa/Philipp Schulze


Bundeswehr son birkaç gün içinde aramaya zaten katılmıştı; örneğin termal görüntüleme kamerasıyla fotoğraf çeken bir Tornado uçağıyla. Ayrıca drone ve helikopter de havadaydı.

Güvenlik kamerası, ebeveynlerinin evinden kaybolan çocuğun yakındaki ormana doğru koştuğunu kaydetti. Polise göre Arian otistik ve konuşmaya tepki vermiyor.